Εργαστήρια στο ΤΕΙ - Απρίλιος και Μάιος 2012

 

30/4/2012 και 2/5/2012 Εργαστήρια για καθηγητές

στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων / ΤΕΙ Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας)

 

Εργαστήριο Ενόργανης Αναλυτικής Χημείας (30 Απριλίου 2012, 6-8μμ)

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης περιελάμβανε εργαστήριο για καθηγητές Φυσικών Επιστημών, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν. Φυσικά ήταν ανοιχτό και σε όποιον άλλον πιθανώς ενδιαφερόταν να το παρακολουθήσει. Το εργαστήριο είχε θέμα την τεχνολογία και τον ποιοτικό έλεγχο των λιπών και των ελαίων και έγινε από τον κ. Σταύρο Λαλά, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας με τη βοήθεια και τη συνδρομή του κ. Βασιλείου Αθανασιάδη, Τεχνολόγου Τροφίμων και μεταπτυχιακού φοιτητή του Εργαστηρίου Ενόργανης Αναλυτικής Χημείας. Οι καθηγητές αφού ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με τα έλαια και τους σάπωνες πραγματοποίησαν δύο εργαστηριακές δραστηριότητες: "προσδιορισμό οξύτητας λιπαρών ουσιών" και "σαπωνοποίηση". Οι συμμετέχοντες καθηγητές ήταν οι: Βασίλειος Αναστασιάδης (Βιολόγος - αποσπασμένος συνεργάτης του ΕΚΦΕ Καρδίτσας), Αικατερίνη Αντωνοπούλου (Φυσικός), Γεώργιος Βασιλόπουλος (Φυσικός - MSc Πληροφορικής - Υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ Καρδίτσας), Έλλη Βυτινιώτου (Φυσικός), Αριστείδης Γκάτσης (Φυσικός), Χρυσούλα Γκορίλα (Χημικός), Βασιλική Ζαφειρίου (Χημικός), Μαρία Ζησοπούλου (Χημικός), Μαρίνα Καλύβα (Φυσικός), Σουλτάνα Κάλφα (Γεωπόνος), Χρήστος Καραμπέκος (φοιτητής Μαθηματικού Τμήματος), Γεώργιος Καραμπέκος (Χημικός), Δήμητρα Καραμπέρη (Χημικός), Αθανάσιος Καρδάσης (Φυσικός), Βασιλική Κόγια (Χημικός), Σεραφείμ Μπίτσιος (Φυσικός - Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας), Ιωάννης Ντελής (Δάσκαλος - Φυσικός - αποσπασμένος συνεργάτης του ΕΚΦΕ Καρδίτσας), Δημήτριος Παπαϊωάννου (Χημικός), Ελευθερία Παππά (Φυσικός), Δημήτριος Τσαπαρλής (Φυσικός), Μυρτώ Τσιούκα (Φυσικός), Ελπινίκη Τσιούκη (Φυσικός), Αφροδίτη Χατζημήτρου (Φυσικός), Ελένη Ψύχα (Χημικός),

 

 

Εργαστήριο Σιτηρών και Αρτοσκευασμάτων (2 Μαΐου 2012, 6-8μμ)

 

Η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης περιελάμβανε εργαστήριο για καθηγητές Φυσικών Επιστημών, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν. Φυσικά ήταν ανοιχτό και σε όποιον άλλον πιθανώς ενδιαφερόταν να το παρακολουθήσει. Το εργαστήριο είχε θέμα την τεχνολογία και τον ποιοτικό έλεγχο των αλεύρων και των αρτοσκευασμάτων και έγινε από τον κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Καθηγητή Εφαρμογών του ΤΕΙ Λάρισας. Οι καθηγητές αφού ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με τα σιτηρά και τα αρτοσκευάσματα παρακολούθησαν εργαστηριακές δραστηριότητες σχετικές με την επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο των σιτηρών και των αρτοσκευασμάτων. Οι συμμετέχοντες καθηγητές ήταν οι: Βασίλειος Αναστασιάδης (Βιολόγος - αποσπασμένος συνεργάτης του ΕΚΦΕ Καρδίτσας), Έλλη Βυτινιώτου (Φυσικός), Αριστείδης Γκάτσης (Φυσικός), Χρυσούλα Γκορίλα (Χημικός), Βασιλική Ζαφειρίου (Χημικός), Μαρίνα Καλύβα (Φυσικός), Σουλτάνα Κάλφα (Γεωπόνος), Χρήστος Καραμπέκος (φοιτητής Μαθηματικού Τμήματος), Γεώργιος Καραμπέκος (Χημικός), Δήμητρα Καραμπέρη (Χημικός), Βασιλική Κόγια (Χημικός), Σεραφείμ Μπίτσιος (Φυσικός - Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας), Ιωάννης Ντελής (Δάσκαλος - Φυσικός - αποσπασμένος συνεργάτης του ΕΚΦΕ Καρδίτσας), Ελπινίκη Τσιούκη (Φυσικός), Ελένη Ψύχα (Χημικός),

 


Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα542
Χθές288
Αυτή την εβδομάδα1359
Αυτό το μήνα8349
Συνολικά763583

14
Online Επισκέπτες

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024