Άρθρα

Διαγωνισμός εκτόξευσης πυραύλων

Διαγωνισμός εκτόξευσης "πυραύλων" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου (στις 9 Απριλίου 2013)


 

Τελειώνοντας η εκδήλωση στο Μουζάκι στο προαύλιο του σχολείου έγινε διαγωνισμός. Μαθητές από Δημοτικά κατασκεύαζαν "πυραύλους" με πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών και στη συνέχεια βάζοντας λίγο νερό μέσα και κλείνοντας με φελλό το στόμιο, τους εκτόξευαν αφού έστελναν με τρόμπα στο εσωτερικό τους αέρα. Το πόσο μακριά θα πήγαινε ο "πύραυλος" εξαρτιόνταν από το είδος και το μέγεθος του μπουκαλιού, από την ποσότητα του νερού, από την κλίση του στη θέση εκτόξευσης, κ.ά. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν από κάθε σχολείο ήταν οι:

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Σ. Βέις, Ε. Δημητρίου, Γ. Ζήσης, Ν. Θανασιάς, Π. Κωλέττας, Σ. Κωτούλα, Σ. Πάνος, Α. Πούλιος, Π. Σακκάς, Κ. Τουραλιάς, Ε. Τσιώλη, Ν. Φιλίππου.

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Κ. Γκαραβέλας, Λ. Καλαμπαλίκης, Π. Σέμπρος, Γ. Σκέντος.

- Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού: Κ. Ζαντζή, Π. Κουρμπαλιώτης, Χ. Παπακώστας, Μ. Παπαπαναγιώτου, Ι. Πετσινού, Α. Σκούρα.

- Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας: Λ. Αντωνίου, Δ. Κανιούρας, Π. Κοντονίκας, Γ. Μπουρδούβαλης, Λ. Παύλου, Χ. Παύλου.

- Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου: Κ. Βρατσίστας, Κ. Γάκιας, Ν. Γεωργούλας, Δ. Γκίκας, Α. Κερτσόβα, Χ. Κοτσώνης, Γ. Ματρακούκα, Η. Μπρέλλας, Γ. Πάττας, Δ. Τριανταφύλλου, Χ. Χασιώτης.

Η ομάδα που εκτόξευσε τον "πύραυλό της" στη μεγαλύτερη οριζόντια απόσταση ήταν αυτή των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου που ισοφάρισε το ρεκόρ που κρατούσε από πέρυσι το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου στα 24 μέτρα.


Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: Διαγωνισμός πυραύλων

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα1383
Χθές288
Αυτή την εβδομάδα2200
Αυτό το μήνα9190
Συνολικά764424

17
Online Επισκέπτες

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024