1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά [Τρίτη 5 Ιουνίου 2018]

Στον Παλαμά, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά (9πμ-12:30μμ)

πραγματοποιήθηκε η 3η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στον Παλαμά,

στο πλαίσιο της 11ης εκδήλωσης για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας,

σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και

τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε πειράματα, κατασκευές, αφίσες, ζωγραφιές, προβολές και παιχνίδι/βιωματική δραστηριότητα από μαθητές.

 

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018,

στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, πραγματοποιηθήκαν:

#         πειράματα, κατασκευές, αφίσες, ζωγραφιές, παρουσίαση, παιχνίδι/βιωματική δραστηριότητα από τα:

- 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, με την επιμέλεια των νηπιαγωγών Ελένης Ανδρέου, Βασιλικής Λιαχάνου, Παρασκευής Μαγαλιού, Δέσποινας Μουτσανίδου και των μαθητών/τριών Νάγιας Αδαμοπούλου, Απόστολου Βαίτση, Φίλιππου Βασιλακόπουλου, Ηλιάννας Γκούλιου, Ρενάτας Γκρέτσα, Ergis Ibrahim, Βανέσας Καψάλη, Βάγιας Μαγαλιού, Λευκής Μπαγιώτη, Δήμητρας Νασιούλη, Γιάννη Ντίκα, Χριστίνας Ξένου, Άρη Παπαρίζου, Ραφαήλ Στυλόπουλου, Βάιας?Ηλιάνας Τασιοπούλου, Χριστίνας Τζιβένη, Θοδωρή Τζιβένη, Λευτέρη Τζιβένη, Χαράς Τζιμούρτου, Χρύσας Τζιμούρτου, Αρτέμιδας Τινού, Αθανασίου Τσατσαρέλη, Παναγιώτη Φιρφιρή.

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, με την επιμέλεια των δασκάλων Απόστολου Ντινόπουλου, Ελένης Σκουλαράκου και των μαθητών/τριών Γεωργίας Ανυφαντάκου, Σταυρούλας-Γεωργίας Αρχοντούλη, Ευστάθιου Βασιλάκου, Χαρουτιούν Ιτζμελιάν, Αριστέας-Άννας Καραδήμου, Μαρίας Καρακώστα, Ευάγγελου-Παναγιώτη Καρρά, Ευάγγελου Κόκκουλη, Γεωργίου Κουτρούλη, Φώτιου-Φανούριου Κωδωνά, Ειρήνης-Μαρίας Κωνσταντέλλου, Βαΐας Μιχοπούλου, Αθανασίας Ντεμίρη, Σοφίας Ντίνα, Άγγελου Ντούλα, Ελευθερίας Παπαβασιλείου, Κασσιανής Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνας Παπαμαργαρίτη, Ευαγγελίας Πατσιαλή, Δημητρίου Πατσιούρα, Βάιου Παυλόπουλου, Χριστίνας Τσιμούρα, Ζωής Τσουκαλά, Στέργιου-Ιωάννη Φαλιάκη, Δημητρίου Φανάρα, Ραφαέλας Φεράτι.

- 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά

- Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας

- Δημοτικό Σχολείο Προαστίου, με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού Νικολάου Μαυραντζά και των μαθητών/τριών Θωμά Κλέτσιου, Θεόδωρου Κορτίκη, Γεώργιου Ι. Λιάκου, Γεώργιου Ν. Λιάκου, Μαρίας Μπεκιάρη, Ευαγγελίας Παππά, Χρυσάνθης Τασιοπούλου, Τσάκο Τζεμάλ, Ελευθερίας Τσαπουρνή, Παναγιώτη Τσαπουρνή, Γεώργιου Τσιτσιπά, Στέφανου Φαφούλα.

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Αριστείδη Γκάτση, Αθανασίου Καφρίτσα, Σεραφείμ Μπίτσιου, Ιωάννη Ντελή.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση:

η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτα Ντιβέρη και πολλοί Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

--------------------

Δελτίο Τύπου:

--------------------

Οι Φυσικές Επιστήμες έγιναν η αιτία συνάθροισης μαθητών και εκπαιδευτικών από πολλά σχολεία, που αντάλλαξαν μεταξύ τους εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις. Δεκάδες μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου πλημμύρισαν το σχολείο που έγινε η εκδήλωση στον Παλαμά. Ο λόγος αυτής της συνάθροισης; Η 11η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Στον Παλαμά η εκδήλωση έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά με 6 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετοχή είχε και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μουζακίου καθώς και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας.

Μαθητές, με χαρά και προθυμία παρουσίαζαν στους παρευρισκόμενους τα πειράματα που είχαν προετοιμάσει σε συνεργασία με τους δασκάλους τους. Για να παρουσιαστούν τα εκθέματα και οι δραστηριότητές τους πολλές δεκάδες θρανία γέμισαν ασφυκτικά με πειραματικές διατάξεις, με κατασκευές και με βιβλία. Επίσης πίσω από τους πάγκους ήταν αφίσες και ζωγραφιές, επεξηγηματικές των δραστηριοτήτων που παρουσιαζόταν, καθώς και σχετικές με τη θεματολογία στην οποία ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση. Επίσης υπήρχε και παρουσίαση που έπαιζε σε οθόνη στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

Η χαρά στα πρόσωπα των μαθητών ήταν περισσότερο από εμφανής, χαρά της δημιουργίας, χαρά της αναγνώρισης της προσπάθειας, χαρά που ευτυχώς μπορούν και δίνουν η γνώση και οι Φυσικές Επιστήμες. Μεταξύ των άλλων φέτος στην εκδήλωση έγινε και ένα παιχνίδι/βιωματική δραστηριότητα για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που περιλάμβανε γρίφους που είχαν σχέση με τις Φυσικές Επιστήμες. Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ήταν γεμάτη με μαθητές που ζωγράφιζαν αφίσες σχετικές με το θέμα που παρουσίαζε η ομάδα τους. Τα υλικά ήταν προσφορά του ΚΠΕ Μουζακίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτα Ντιβέρη και πολλοί Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον Παλαμά παρουσιάσεις έγιναν από τα 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Παλαμά, τα Δημοτικά Σχολεία Μαραθέας και Προαστίου, το 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

 

 
 
~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα0
Χθές459
Αυτή την εβδομάδα2648
Αυτό το μήνα5581
Συνολικά524412

5
Online Επισκέπτες

Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2021