Θεατρικό (1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας)

Θεατρικό (1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας)

 

Το σκηνικό είναι στη θέση του, οι τελευταίες λεπτομέρειες με τα μικρόφωνα ρυθμίζονται και ο τελευταίος ομιλητής και σεναριογράφος του θεατρικού Ανδρέας Ιωάννου Κασσέτας επιστρέφει στη θέση του για να παρακολουθήσει μια διαφορετική εκδοχή του θεατρικού του "Η Ποίηση στο εδώλιο, μαζί και η Σελήνη" από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας.

Ο χώρος στο εσωτερικό του Παυσίλυπου, που παίζεται το θεατρικό είναι ασφυκτικά γεμάτος από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί καλά, φορούν εντυπωσιακά ρούχα, έχουν βαφτεί υπέροχα, αλλά παρ' όλα αυτά το άγχος είναι μεγάλο. Ο Παύλος Βησσαρίου -ηθοποιός- και το θέατρο Όψεις βοήθησαν αφιλοκερδώς τα παιδιά να στηθούν σχεδόν σαν επαγγελματίες στη σκηνή. Στέκονται και αυτοί δίπλα στο μπαρ και τους παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία.

Το θεατρικό αρχίζει και τα παιδιά από την αρχή κερδίζουν το κοινό γιατί είναι απροσδόκητα καλά στους ρόλους τους. Όλοι κρέμονται από τα χείλη τους. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, η Εισαγγελέας Κοινή Λογική, η Φαντασία ως υπεράσπιση, η Ποίηση και η Σελήνη ως κατηγορούμενες, ο Γαλιλαίος, ο Άρμστρονγκ, ο Σαίξπηρ, όλοι τους είναι πολύ πειστικοί στο ρόλο τους.

Το τέλος της παράστασης τους βρήκε όλους ευχαριστημένους. Ο σεναριογράφος της (Ανδρέας Ιωάννου Κασσέτας) είδε ένα από τα πιο επιτυχημένα ανεβάσματα του έργου του, οι καθηγητές που βοήθησαν (Λινέτα Φαλιάγκα, Μιχάλης Παπανούσκας και Παύλος Στεργιόπουλος) είδαν μεγάλη αποδοχή του εγχειρήματός τους και ο Παύλος Βησσαρίου με το θέατρο Όψεις -εκτός της αναγνώρισης της βοήθειας που προσέφεραν- είδαν στα πρόσωπα των παιδιών πιθανούς μελλοντικά συναδέλφους τους.

Το θεατρικό παρουσιάστηκε, από τους μαθητές/τριες Ανατολή Αναστασιάδη, Παναγιώτα Γουλοπούλου, Θανάση Διαμαντή, Σωτήρη Ζάχο, Λευτέρη Καψιώχα, Έλενα Κόκκαλη, Χρήστο Κολτσίδα, Μαρία Κοντούλη, Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη.

 


Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: 1. Εικόνες

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα117
Χθές244
Αυτή την εβδομάδα1137
Αυτό το μήνα2009
Συνολικά681116

3
Online Επισκέπτες

Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2023