Έναρξη - Χαιρετισμοί (Β. Χρηστίδου, Α. Φυρφιρής, Γ. Τζέλλος, Η. Αναστασίου, Α. Χαδούλης)

Έναρξη - Χαιρετισμοί (Β. Χρηστίδου, Α. Φυρφιρής, Γ. Τζέλλος, Η. Αναστασίου, Α. Χαδούλης)

 

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης -μιας και λόγω της αγωνίας μας να πάνε όλα καλά ήμασταν όλοι εκεί νωρίτερα- η κ. Β. Χρηστίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μοιράζει φύλλα χαρτί στους παραβρισκόμενους μαθητές και τους ζητάει να σχεδιάσουν έναν επιστήμονα, όπως αυτοί τον φαντάζονται. Τους λέει στο πίσω μέρος του φύλλου να γράψουν τέσσερα επίθετα (λέξεις), που να τον περιγράφουν. Μετά από ένα πεντάλεπτο τα φύλλα μαζεύτηκαν και με την συμμετοχή των μαθητών -έτσι όπως κύλισε και όλη η μέρα- η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες είχε αρχίσει.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί, για να σφραγίσουν και επισήμως την έναρξη της εκδήλωσης. Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο συντονιστής των Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Α. Φυρφιρής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Τζέλλος και ο Προϊστάμενος 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας και αναπληρωτής του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Η. Αναστασίου. Χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Α. Χαδούλης.

Πολύ μας βοήθησε στην αποφυγή λαθών κατά την παρουσίαση των ομιλητών η κ. Ε. Κοτρώτσιου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι δημοσιογράφοι από τον τοπικό Τύπο, που αποθανάτιζαν την έναρξη της εκδήλωσης ήταν και αυτοί εκεί. Τραβούσαν φωτογραφίες τις πειραματικές διατάξεις, που ήταν στημένες σε θρανία στο χώρο έξω από το αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου, όπου γινόταν η έναρξη. Φωτογράφιζαν τους επίσημους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση και μάζευαν πληροφορίες σχετικά μ' αυτή.

Η πρώτη απόπειρα να κάνουμε μια τέτοια εκδήλωση στην Καρδίτσα -αν και χρόνια τη σκεπτόμασταν- με την αποφασιστική συμβολή της Σχολικής Συμβούλου των Φυσικών Επιστημών κ. Β. Παναγιωτίδου, έγινε πραγματικότητα.

Με την έναρξη άρχισαν και τα αμείλικτα ερωτήματα:

- Είναι η συμμετοχή των μαθητών, των καθηγητών και των δασκάλων ικανοποιητική;

- Oι Διευθυντές των σχολείων, που προσκλήθηκαν, μας τίμησαν με την παρουσία τους;

- Γονείς μαθητών ή άλλοι, που ενημερώθηκαν από τον τοπικό Τύπο, υπάρχουν στους συμμετέχοντες;

- Η διοργάνωση θα ευχαριστήσει τους παραβρισκόμενους;

 

 


Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: 1. Χαιρετισμοί