Εισηγήσεις

Εισηγήσεις (Μιχάλης Βραχνάκης, Κων/νος Γραμμένος, Όλγα Γκορτζή, Σεραφείμ Μπίτσιος, Βαρβάρα Παναγιωτίδου, Παναγιώτα Κριπούρη)

 

Στις 4 Μαΐου 2010 στο Παυσίλυπο η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Ν. Καρδίτσας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ. Βαρβάρα Παναγιωτίδου να καλωσορίζει τους παρευρισκομένους και να διαβάζει το χαιρετισμό που απέστειλε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντία Πράντζου-Κανιούρα. Στη συνέχεια έδινε το λόγο στους ομιλητές και συντόνιζε τη συζήτηση.

Πρώτος πήρε τ ο λόγο ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (Παραρτήματος Καρδίτσας) κ. Mιχάλης Βραχνάκης και το θέμα του ήταν: "Βιοποικιλότητα: Σημασία, Απειλές, Παρακολούθηση."

Ακολούθησε ο κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος, Φιλόλογος, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου με θέμα: "Αναφορές σε ενδιαφέροντα είδη βιοποικιλότητας της περιοχής."

Τελευταία η κ. Όλγα Γκορτζή, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (Παραρτήματος Καρδίτσας) με θέμα: "Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και βιοποικιλότητα."

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στο έτος βιοποικιλότητας, που ανακηρύχθηκε διεθνώς το 2010 και οι ομιλητές, από το Παράρτημα Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας και από το ΚΠΕ Μουζακίου επιλέχθηκαν επειδή, εκτός του ότι είναι ειδικοί επί του θέματος που κλήθηκαν να αναπτύξουν, συνδέουν τα σχολεία με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής μας και ανοίγουν τους ορίζοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και τα τοπικά ΜΜΕ που κατέγραψαν μέρος της εκδήλωσης και με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές τους. Έτσι η εκδήλωση έγινε γνωστή και στο ευρύτερο κοινό της περιοχής μας.

Η τρίτη εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η συμμετοχή του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν ικανοποιητική και όλα δείχνουν ότι η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα έχει γίνει πλέον θεσμός.

Η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης στις 6 Μαΐου 2010 περιλάμβανε τρεις εισηγήσεις, μία σχετική με τα πειράματα και άλλες δύο αφιερωμένες στο έτος βιοποικολότητας.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, Υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ν. Καρδίτσας και το θέμα της εισήγησής του ήταν: "Εκδήλωση Φυσικών Επιστημών. Καινοτομία και πειράματα."

Δεύτερη ομιλήτρια η κ. Βαρβάρα Παναγιωτίδου, Δρ. Βιολογίας, Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Ν. Καρδίτσας με θέμα: «2010: Παγκόσμιο έτος για την Προστασία της Βιοποικιλότητας.»

Ακολούθησε η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας Παναγιώτα Κριπούρη με θέμα: "Εξέλιξη και ποικιλομορφία."

 


Δείτε παρακάτω συνοπτικά όλες τις εισηγήσεις στις 4 και 6 Μαΐου 2010:

 

(Τις εισηγήσεις, μπορείτε να τις πάρετε στην αρχική τους μορφή στον υπολογιστή σας στο σύνδεσμο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας)

Βιβλίο για την εκδήλωση 2010

 

 

 


Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: 1. Εισηγήσεις