Δειγματικές διδασκαλίες

 

 

Το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης και πριν την έναρξη των ομιλιών (08:00 ? 11:00) πραγματοποιήθηκε συνεργασία του ΕΚΦΕ Καρδίτσας, των 5ου - 16ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας και του Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής και της Διδακτικής της, του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Διονυσίου Βαβουγυιού, ώστε να γίνουν δειγματικές διδασκαλίες εποικοδομητικού τύπου σε μαθητές Ε? & ΣΤ? τάξης Δημοτικού, χρησιμοποιώντας το διδακτικό εργαλείο της γνωστικής σύγκρουσης.

 

Συγκροτήθηκαν 4 τμήματα Ε? τάξης και 3 τμήματα ΣΤ? τάξης, από μαθητές των 5ου - 16ου, 1ου - 12ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας. Δίδαξαν 4 αποσπασμένοι συνεργάτες του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (οι Άρης Γκάτσης - Φυσικός, Αντώνης Ντάνης - Χημικός, Γιάννης Ντελής ? Δάσκαλος & Φυσικός και Μυρτώ Τσιούκα ? Φυσικός) και 3 δάσκαλοι από διάφορα Δημοτικά Σχολεία (οι Άγγελος Ζιώγας, Θωμάς Τσιρέπας και Γραμματία Γκερμεσιώτη).

Τα φύλλα εργασίας, τα πειράματα και η πορεία εργασίας είχαν προετοιμαστεί μετά από διήμερη συνεργασία των εμπλεκομένων, που προηγήθηκε στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας στις 28 και 29 Απριλίου 2011.

Η διαδικασία των μαθημάτων βιντεοσκοπήθηκε, από συναδέλφους εκπαιδευτικούς και ήταν υπό τη συνεχή εποπτεία και καθοδήγηση του κ. Δ. Βαβουγυιού και του υποψήφιου διδάκτορα συνεργάτη του κ. Χ. Τσιχουρίδη.

Μετά το πέρας των μαθημάτων οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του σχολείου και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες.

 


Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: 1. Διδασκαλία