Επισκέψεις Σχολείων στο Ε.Κ.Φ.Ε. (σχολικό έτος 2003-2004)

Επισκέψεις Σχολείων στο Ε.Κ.Φ.Ε. (σχολικό έτος 2003-2004)

 

Επισκέψεις Σχολείων στο Ε.Κ.Φ.Ε. (σχολικό έτος 2003-2004)

 

1. Στις 8/12/03 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ ένα τμήμα του 3ου Ε.Λ. Καρδίτσας με τον καθηγητή τους Χ. Μαντζιάρα, για την πραγματοποίηση του πειράματος της συμβολής των κυμάτων στη Φυσική.

2. Στις 13/1/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ δύο τμήματα της Γ? Λυκείου, θετικής κατεύθυνσης, του 3ου Ε.Λ. Καρδίτσας με τον καθηγητή τους Α. Καραΐσκο, για την πραγματοποίηση μετωπικού πειράματος Χημείας στα ρυθμιστικά διαλύματα.

3. Στις 23/1/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ δύο τμήματα της Α? και Γ? Γυμνασίου του ?Κολλέγιου Καρδίτσας? με τον καθηγητή τους Θ. Οικονόμου, για την πραγματοποίηση από τους μαθητές πειραμάτων Βιολογίας, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν με τη χρήση μικροσκοπίου.

4. Στις 3/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ δύο τμήματα της Γ? Λυκείου, θετικής κατεύθυνσης, του 3ου Ε.Λ. Καρδίτσας με τον καθηγητή τους Α. Καραΐσκο και ένα τμήμα της ίδιας τάξης και κατεύθυνσης των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Μητρόπολης με την καθηγήτριά του Χαρά Δασκαλοπούλου, για την πραγματοποίηση μετωπικού πειράματος Χημείας στην ογκομέτρηση του ξιδιού.

5. Στις 5/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ δύο τμήματα της Γ? Λυκείου, θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, των ?Εκπαιδευτηρίων Λέκκα? με τους καθηγητές τους Α. Λάντζο, Β. Βασιλείου και Γ. Αθαναϊλίδη, για την πραγματοποίηση μετωπικών πειραμάτων Χημείας στην ογκομέτρηση του ξιδιού και Φυσικής στον υπολογισμό της ροπής αδράνειας κυλίνδρου.

6. Στις 10/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ δύο τμήματα της Α? & Γ? Γυμνασίου των ?Εκπαιδευτηρίων Λέκκα? με τους καθηγητές τους Α. Λάντζο και Α. Παλαιοκαρίτη για ασκήσεις στα μικροσκόπια.

7. Στις 16,17 & 18/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ τέσσερα τμήματα της Γ? Τάξης με τον καθηγητή τους Κ. Παπαδόπουλο και άλλα τέσσερα τμήματα της Α? Τάξης με τον καθηγητή τους Β. Τζούνα του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, για πειράματα με τα μικροσκόπια.

8. Στις 19/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ τέσσερα τμήματα της Β? Τάξης με τον καθηγητή τους Σ. Ψημμένο του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, για πειράματα στη Φυσική σχετικά με τον υπολογισμό της πυκνότητας, του όγκου στερεών σωμάτων τυχαίων σχημάτων καθώς και θερμικής διαστολής στερεών και υγρών.

9. Στις 24/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ ένα τμήμα της Β? Γυμνασίου των ?Εκπαιδευτηρίων Λέκκα? με τους καθηγητές τους Α. Λάντζο και Β. Βασιλείου, για πειράματα στη Φυσική σχετικά με τον υπολογισμό του όγκου στερεών σωμάτων τυχαίων σχημάτων, της πυκνότητας καθώς και θερμικής διαστολής στερεών και υγρών.

10. Στις 27/2/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ ένα τμήμα της Γ? Τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας με την καθηγήτριά του Ε. Χόνδρου και άλλο ένα της ίδιας τάξης των ?Εκπαιδευτηρίων Λέκκα? με τους καθηγητές τους Γ. Αθαναϊλίδη, για πειράματα Χημείας σχετικά με τα οξέα, τις βάσεις και τα άλατα.

11. Στις 4/3/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ τέσσερα τμήματα της Β? Τάξης με τον καθηγητή τους Σ. Ψημμένο του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, για πειράματα στη Χημεία σχετικά με την παρασκευή διαλυμάτων ορισμένης περιεκτικότητας w/w & v/w, με μεθόδους παρασκευής και διαχωρισμού μιγμάτων (μαγνητικό διαχωρισμό, διήθηση, απόσταξη, κλπ), παρασκευή και ανίχνευση υδρογόνου, επίδραση Na σε νερό.

12. Στις 9/3/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ ένα τμήμα της Β? Γυμνασίου του ?Κολλέγιου Καρδίτσας? με τον καθηγητή του Θ. Καραγεώργο και άλλο ένα της ίδιας τάξης των ?Εκπαιδευτηρίων Λέκκα? με τον καθηγητή τους Γ. Αθαναϊλίδη, για πειράματα Χημείας σχετικά με την παρασκευή διαλυμάτων ορισμένης περιεκτικότητας w/w & v/w, με μεθόδους παρασκευής και διαχωρισμού μιγμάτων (μαγνητικό διαχωρισμό, διήθηση, απόσταξη, κλπ), παρασκευή και ανίχνευση υδρογόνου, επίδραση Na σε νερό.

13. Στις 11 &12/3/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ τέσσερα τμήματα της Α? Τάξης με τον καθηγητή τους Α. Καραΐσκο του 3ου Ε.Λ. Καρδίτσας, για πειράματα Χημείας στις αντιδράσεις αντικατάστασης (παραγωγή αερίου, ιζήματος, κλπ).

14. Στις 21/5/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ δύο τμήματα της ΣΤ? Τάξης Δημοτικού, του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου ?Νέα Παιδεία? με τις δασκάλες τους, Κ. Παπαευαγγέλου και Ε. Μανταλάρα, για την πραγματοποίηση πειραμάτων: a. ηλεκτρισμού (σε σειρά και παράλληλη σύνδεση λαμπτήρων, αυτεπαγωγή, δημιουργία μαγνητικού πεδίου από τα ηλεκτροφόρα καλώδια, ηλεκτρομαγνήτης), b. θερμότητας (θερμική διαστολή στερεών, υγρών και αερίων), c. χημείας (διαχωρισμός μιγμάτων: μαγνητικός, διήθηση, χρωματογραφία, απόσταξη κρασιού και αλλαγή χρώματος των δεικτών από οξέα και βάσεις) και d. με μικροσκόπιο (ανά δύο μαθητές σε ένα μικροσκόπιο έμαθαν να το χειρίζονται και είδαν τα πρώτα παρασκευάσματα). Επίσης οι μαθητές μέσω βιντεοπροβολέα και με το κατάλληλο λογισμικό («ΜΑΘΗΜΑ») είδαν εποπτικά τι συμβαίνει στο εσωτερικό των αγωγών όταν διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα και τι στο εσωτερικό των σωμάτων, στερεών ? υγρών ? αερίων, όταν με τη θέρμανσή τους διαστέλλονται.

15. Στις 2/6/04 υποδεχθήκαμε στο χώρο του Εργαστηρίου του ΕΚΦΕ τρία τμήματα της ΣΤ? Τάξης των 5ου & 16ου Δημοτικού Καρδίτσας με τις δασκάλες τους Μαυραντζά, Δρόσου και τον δάσκαλό τους Γραββάνη για την πραγματοποίηση των πειραμάτων που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

 

 

 


 

Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: 1. Επισκέψεις σχολείων 2003

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα162
Χθές218
Αυτή την εβδομάδα798
Αυτό το μήνα1657
Συνολικά639343

4
Online Επισκέπτες

Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2022