1ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

 

 

 

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 1ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Το εργαστήριο άρχισε να λειτουργεί κατά το σχολικό έτος 2010 ? 2011.

Έχει εμβαδόν 60 τετρ. μέτρα περίπου και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 24 μαθητές. Διαθέτει πάγκους, ντουλάπια, ντουλάπες και νιπτήρα .

Έχει όλα τα απαραίτητα όργανα για την πραγματοποίηση των πειραμάτων που αναφέρονται στα φυσικά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου (ΕΡΕΥΝΩ & ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ), αλλά και την υποδομή για πραγματοποίηση όλων των εργασιών που σχετίζονται με τις φυσικές επιστήμες σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Όλα τα όργανα και τα υλικά υπήρχαν από παλιά στο χώρο αυτό, αλλά δεν χρησιμοποιούνταν. Με ευθύνη του σχολείου αλλά και του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθαρίστηκαν, καταγράφηκαν και τακτοποιήθηκαν μέσα στους υπάρχοντες χώρους αποθήκευσης. Ταυτόχρονα εμπλουτίστηκαν με έξοδα της σχολικής επιτροπής.

Στο σχολείο υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για το εργαστήριο, που μάλιστα με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων ανέλαβε να διδάσκει μόνο τα φυσικά στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις, σε όλα τα τμήματα του σχολείου.

Στο εργαστήριο μπορούν να φιλοξενούνται εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους για πραγματοποίηση πειραματικής διδασκαλίας.

 


 

Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχείο για αποθήκευση: 1. 1ο - 12ο Δημοτικό Σχολείο (doc)

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα35
Χθές467
Αυτή την εβδομάδα2224
Αυτό το μήνα5157
Συνολικά523988

4
Online Επισκέπτες

Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2021