2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

 

 

 

 

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

Το εργαστήριο άρχισε να λειτουργεί κατά το σχολικό έτος 2010 ? 2011.

Έχει εμβαδόν περίπου 45 τετρ. μέτρα περίπου. Διαθέτει 6 πάγκους εργασίας και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 24 μαθητές. Διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, νεροχύτη και ντουλάπια, αρκετά να χωρέσουν όλα τα απαραίτητα όργανα για την πραγματοποίηση των πειραμάτων του μαθήματος «ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ» των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου αλλά και των δραστηριοτήτων των άλλων τάξεων που έχουν σχέση με τις φυσικές επιστήμες.

Στον εξοπλισμό του διαθέτει τα λεγόμενα «κουτιά των πειραμάτων», τα οποία περιλαμβάνουν συλλογές με όλα τα απαραίτητα όργανα και υλικά στα κεφάλαια: Θερμότητα, ηλεκτρισμός, ηλεκτρομαγνητισμός, ακουστική, οπτική.

Με ευθύνη του σχολείου αλλά και του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθαρίστηκαν, καταγράφηκαν και τακτοποιήθηκαν μέσα στους υπάρχοντες χώρους αποθήκευσης. Ταυτόχρονα εμπλουτίστηκαν με έξοδα της σχολικής επιτροπής.

Στο εργαστήριο μπορούν να φιλοξενούνται εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους για πραγματοποίηση πειραματικής διδασκαλίας, αλλά και εκπαιδευτικοί της περιοχής για δειγματικές διδασκαλίες και σεμινάρια, που έχουν σχέση με τις φυσικές επιστήμες.

 


 

Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχείο για αποθήκευση: 1. 2ο Δημοτικό Μουζακίου (doc)

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα114
Χθές214
Αυτή την εβδομάδα1202
Αυτό το μήνα4983
Συνολικά702879

2
Online Επισκέπτες

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2023