7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

 

 

 

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

Το εργαστήριο δημιουργήθηκε το 2009 και άρχισε να λειτουργεί από το σχολικό έτος 2009 ? 2010. Τα έξοδα καλύφθηκαν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το Ελληνικό Δημόσιο.

Βρίσκεται στο ισόγειο του καινούργιου κτιρίου και έχει εμβαδόν περίπου 55 τετρ. μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 32 μαθητές.

Διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των πειραμάτων που περιλαμβάνονται στα φυσικά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων (ΕΡΕΥΝΩ & ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ), αλλά την υποδομή για πραγματοποίηση όλων των εργασιών που σχετίζονται με τις φυσικές επιστήμες σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα διαθέτει: πάγκους, ντουλάπια, 3 νιπτήρες και τις αντίστοιχες βρύσες, όργανα για τα πειράματα της θερμότητας, μηχανικής, ηλεκτρισμού, μαγνητισμού, ηλεκτρομαγνητισμού, οπτικής, ακουστικής.

Στον εξοπλισμό του επίσης περιλαμβάνονται ανθρώπινο πρόπλασμα, σκελετός φυσικού μεγέθους, προπλάσματα οργάνων ανθρωπίνου σώματος, μικροσκόπιο, όργανα για τη μελέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλεκτρονικός υπολογιστής, εκτυπωτής, τηλεόραση, βίντεο και βιντεοπροβολέας

Το εργαστήριο χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της σχολικής μονάδας καθώς επίσης και από εκπαιδευτικούς και μαθητές άλλων σχολικών μονάδων, που το επισκέπτονται με τους μαθητές τους, ύστερα από συνεννόηση με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, Τμήμα Πρωτοβάθμιας, για πραγματοποίηση πειραματικής διδασκαλίας. Επίσης χρησιμοποιείται και για σεμινάρια εκπαιδευτικών από Σχολικούς Συμβούλους σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας.

 


 

 

Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχείο για αποθήκευση: 1. 7ο Δημοτικό Καρδίτσας (doc)

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα10
Χθές459
Αυτή την εβδομάδα2658
Αυτό το μήνα5591
Συνολικά524422

4
Online Επισκέπτες

Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2021