Λίγα λόγια για το Ε.Κ.Φ.Ε.

Λίγα λόγια για το Ε.Κ.Φ.Ε.

Το ΕΚΦΕ είναι Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.). Δηλαδή κέντρο έρευνας, τεχνικής και παιδαγωγικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.

Το ΕΚΦΕ έχει προσωπική και καταγεγραμμένη άποψη για τη λειτουργική κατάσταση και τις δυνατότητες του χώρου και του εξοπλισμού όλων των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών της περιοχής ευθύνης του, εισηγείται στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την κατανομή και την ανακατανομή του διαθέσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού και των οπτικοακουστικών μέσων διδασκαλίας στα σχολεία, μεριμνά και επιβλέπει τη συντήρηση και τις μικροεπισκευές του εργαστηριακού εξοπλισμού και των οπτικοακουστικών μέσων διδασκαλίας των σχολείων, αξιοποιεί με κάθε πρόσφορο μέσο τη βελτίωση της υποδομής, του εξοπλισμού και την ανάπτυξη των εργαστηρίων φυσικών επιστημών.

Προτείνει τρόπους οργάνωσης των σχολικών εργαστηρίων σε επίπεδο νομού.

Είναι χώρος μόνιμης έκθεσης εργαστηριακών οργάνων, πειραματικών διατάξεων και οπτικοακουστικών μέσων διδασκαλίας.

Παραλαμβάνει και διανέμει τα εργαστηριακά όργανα και τα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού με δανεισμό.

Είναι χώρος πειραματικής εξάσκησης και ελεύθερων πειραματικών δραστηριοτήτων των μαθητών.

Δοκιμάζει, εφαρμόζει και βελτιώνει τις πειραματικές διατάξεις και ενημερώνει τους καθηγητές για αυτές. Διεξάγει επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

Συνεργάζεται με τον Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών, επισκέπτεται τα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς του και συνεργάζεται με τους Διευθυντές, τους Υπευθύνους των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών (ΥΣΕΦΕ) και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού, τεχνικής υποστήριξης, λειτουργίας και γενικότερης εκπαιδευτικής αξιοποίησης των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών.

Ενημερώνει τους καθηγητές κλάδου ΠΕ04 της περιοχής ευθύνης του για τη χρήση και αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαστηριακών οργάνων, συσκευών και λογισμικών και τις αντίστοιχες εργαστηριακές δραστηριότητες και πειράματα και τους καθοδηγεί στην κατασκευή οργάνων με απλά μέσα καθημερινής χρήσης ή στην κατασκευή πρωτότυπων εργαστηριακών οργάνων και τη σύνθεση νέων  πειραματικών διατάξεων, διοργανώνοντας για το λόγο αυτό ενημερωτικές ? επιμορφωτικές συναντήσεις και σεμινάρια στο ΕΚΦΕ.

Υπηρεσίες που παρέχει το ΕΚΦΕ Καρδίτσας:

  1. Σεμινάρια (εκπαιδευτικές συναντήσεις)
  2. Τμήματα μαθητών - σπουδαστών (εκπαίδευση στο χώρο του ΕΚΦΕ ή επιτόπου στα σχολεία τους)
  3. Όργανα - συσκευές (δανεισμός, επιδιόρθωση, οργάνωση, εκπαίδευση)
  4. Συνέδρια & Εκδηλώσεις
  5. Διανομή εκπαιδευτικού υλικού παραγωγής του ΕΚΦΕ Καρδίτσας ή άλλων φορέων
  6. Δανεισμοί (σε σχολεία και σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς ή μαθητές)

Προγραμματισμοί:

  • Οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών (εργονομική διευθέτηση των οργάνων και συσκευών, επιτόπια βοήθεια στην τακτοποίησή τους, απόσυρση παλιών και ανενεργών χημικών ουσιών, ανακατανομή μεταξύ ΣΕΦΕ διαφορετικών σχολείων συσκευών και οργάνων).
  • Σεμινάρια, στα οποία καθηγητές, δάσκαλοι ή άλλοι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
  • Εκπαίδευση σε εργαστηριακές ασκήσεις, πειραματικές διατάξεις ή ότι άλλο ζητηθεί σχετικό με την εργαστηριακή διδασκαλία των φυσικών επιστημών, σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς ή ομάδες τους (που θα το έχουν ζητήσει από το ΕΚΦΕ) στο ΕΚΦΕ ή σε χώρο του σχολείου τους.

 

Πληροφορίες για το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας στα

τηλ.:

24410 79170

 

fax:

24410 79172

 

e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

website:

http://ekfe.kar.sch.gr

 

Χρέη υπεύθυνου Ε.Κ.Φ.Ε. Γκάτσης Αριστείδης (Φυσικός)

Συνεργάτης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση -

 

[ Επιστροφή στην αρχή (Go up) ]

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα310
Χθές369
Αυτή την εβδομάδα310
Αυτό το μήνα14213
Συνολικά804440

3
Online Επισκέπτες

Δευτέρα, 27 Μάιος 2024