Επισκέψεις σχολικού έτους 2004-2005

Επισκέψεις Ε.Κ.Φ.Ε. σε σχολεία (σχολικό έτος 2004-2005)

 

Επισκέψεις Ε.Κ.Φ.Ε. σε σχολεία (σχολικό έτος 2004-2005)

 

1. Στις 20/10/04 πήγαμε στο Γυμνάσιο ? Λ.Τ. Μητρόπολης, μεταφέροντας από το ΕΚΦΕ τα απαραίτητα υλικά, όπου και προετοιμάσαμε το Εργαστήριο Φ.Ε. του Σχολείου, για την πραγματοποίηση την επόμενη ημέρα της 1ης πειραματικής άσκησης Βιολογίας Γ? Γυμνασίου σχετικής με την ανίχνευση υδατανθράκων σε τροφές. Στις 21/10/2004, σε συνεργασία με την καθηγήτρια του σχολείου Χ. Δασκαλοπούλου, πραγματοποιήσαμε σε μετωπικό εργαστήριο την προαναφερόμενη άσκηση στα δύο τμήματα του Σχολείου.

2. Στις 21/10/04 μετά τη Μητρόπολη μεταβήκαμε στο Γυμνάσιο Καλλιφωνίου, όπου μετατρέψαμε σε εργαστήριο μία αίθουσα του Σχολείου και σε συνεργασία με τον καθηγητή του σχολείου Β. Αναστασιάδη πραγματοποιήσαμε σε μετωπικό εργαστήριο την αναφερόμενη στην προηγούμενη παράγραφο άσκηση στο ένα τμήμα της Γ? Γυμνασίου του Σχολείου.

3. Στις 25/11/04 μεταβήκαμε στα 1ο και 2ο Γυμνάσια Παλαμά και πραγματοποιήσαμε σε μετωπικό εργαστήριο την άσκηση της Βιολογίας της Γ? Τάξης, για τον προσδιορισμό υδατανθράκων στις τροφές, στα τέσσερα τμήματα των σχολείων, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους Β. Τσιγαρδά και Β. Τασιόπουλο.

4. Στις 9/12/04 επισκεφθήκαμε το 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας μεταφέροντας εκεί από το ΕΚΦΕ δέκα μικροσκόπια και τα απαραίτητα υλικά για να γίνουν δύο εργαστηριακές ασκήσεις Βιολογίας της Α? Τάξης και άλλη μία της Γ? Τάξης. Οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ έστησαν τα μικροσκόπια στο εργαστήριο του σχολείου, με τη βοήθεια και της καθηγήτριας του 7ου Γυμνασίου Α. Χατζημήτρου και τα άφησαν εκεί για να τα παραλάβουν μετά από μία εβδομάδα, όταν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία από τους διδάσκοντες του σχολείου.

5. Στις 13/1/05 επισκεφθήκαμε το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας μεταφέροντας εκεί από το ΕΚΦΕ οκτώ μικροσκόπια και τα απαραίτητα υλικά για να γίνουν δύο εργαστηριακές ασκήσεις Βιολογίας της Α? Τάξης και άλλη μία της Γ? Τάξης. Οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ, αφού τοποθέτησαν τα θρανία έτσι ώστε να διαμορφωθούν δύο μεγάλοι πάγκοι, έστησαν τα μικροσκόπια στο εργαστήριο του σχολείου, με τη βοήθεια και των καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Ε. Χόνδρου και Φ. Νάκα. Στη συνέχεια μάθαμε σε τρία τμήματα μαθητών της Γ? Τάξης (με καθηγήτρια την Ε. Χόνδρου) και σε ένα της Α? Τάξης (με καθηγητή τον Θ. Τσιαντή) τη χρήση του μικροσκοπίου και το πώς να ετοιμάζουν παρασκευάσματα. Κατόπιν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων έκαναν παρατήρηση διαφόρων παρασκευασμάτων που μόνοι τους ετοίμαζαν.

6. Στις 14/1/05 επισκεφθήκαμε πάλι το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας. Πραγματοποιήσαμε σε άλλα τρία τμήματα της Α? Τάξης την άσκηση με το μικροσκόπιο, όπως στο αριθμ. 32 αναφέρεται.

7. Στις 7/2/05 επισκεφθήκαμε το 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας μεταφέροντας εκεί από το ΕΚΦΕ δέκα μικροσκόπια και τα απαραίτητα υλικά για να γίνουν δύο εργαστηριακές ασκήσεις Βιολογίας της Α? Τάξης και άλλη μία της Γ? Τάξης. Οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ, αφού τοποθέτησαν τα θρανία έτσι ώστε να διαμορφωθούν δύο μεγάλοι πάγκοι, έστησαν τα μικροσκόπια στο εργαστήριο του σχολείου. Στη συνέχεια μάθαμε σε τέσσερα τμήματα μαθητών της Α? Τάξης (με καθηγήτρια την Π. Φιλίππου) τη χρήση του μικροσκοπίου και το πώς να ετοιμάζουν παρασκευάσματα. Κατόπιν σε ομάδες των δύο ατόμων έκαναν παρατήρηση παρασκευασμάτων (ένα γράμμα από έντυπο, κόκκους αλατιού και ζάχαρης, κύτταρα κρεμμυδιού, στόματα από το κάτω μέρος φύλλου φίκου), που μόνοι τους ετοίμασαν.

8. Στις 10/5/05 επισκεφθήκαμε το ΤΕΕ Παλαμά μεταφέροντας εκεί από το ΕΚΦΕ τα απαραίτητα όργανα και υλικά για να γίνουν εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής και Χημείας της Α? Τάξης 1ου κύκλου και Φυσικής της Α? Τάξης 2ου κύκλου. Οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ με τη βοήθεια του καθηγητή του σχολείου Β. Ζαχόπουλου, αφού τοποθέτησαν τα θρανία έτσι ώστε να διαμορφωθούν μεγάλοι πάγκοι, έστησαν τα όργανα και πραγματοποίησαν τα εξής πειράματα: i. στην Α? Τάξη 1ου κύκλου νόμο του Hooke και σύνθεση δυνάμεων με επίδειξη και μέτρηση μάζας, όγκου, πυκνότητας, μήκους με παχύμετρο και παρασκευή διαλύματος 3% w/v μετωπικά με τους μαθητές χωρισμένους σε πέντε ομάδες ii. στην Α? Τάξη 2ου κύκλου επαγωγή, αυτεπαγωγή, αμοιβαία επαγωγή, κανόνας του Lenz, δύναμη Faraday, πείραμα Oersted, φάσματα ραβδόμορφου, πεταλοειδούς μαγνήτη και σωληνοειδούς. Κατά την πραγματοποίηση των πειραμάτων στην Α? Τάξη 1ου κύκλου συμμετείχε και ο Σχολ. Σύμβουλος ΠΕ4 κ. Μ. Ανδριώτης, έχοντας την πρώτη συνεργασία με το ΕΚΦΕ από την ανάληψη των καθηκόντων για το ν. Καρδίτσας.

 

 

 

 


 

Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Σερ. Μπίτσιος τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχεία για αποθήκευση: 1. Επισκέψεις σε σχολεία 2004

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα41
Χθές222
Αυτή την εβδομάδα1474
Αυτό το μήνα6587
Συνολικά597354

4
Online Επισκέπτες

Κυριακή, 26 Ιούνιος 2022