5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

 

 

 

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

Το εργαστήριο δημιουργήθηκε το 2008 και άρχισε να λειτουργεί από το σχολικό έτος 2008 ? 2009.

Βρίσκεται στον 1ο όροφο του καινούργιου κτιρίου σε μια αίθουσα εμβαδού περίπου 70 τετρ. μέτρων, που δίπλα του έχει και μια αποθήκη με ράφια.

Διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των πειραμάτων που περιλαμβάνονται στα φυσικά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων (ΕΡΕΥΝΩ & ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ), αλλά την υποδομή για πραγματοποίηση όλων των εργασιών που σχετίζονται με τις φυσικές επιστήμες σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα διαθέτει: πάγκους, ντουλάπια, 8 νιπτήρες και τις αντίστοιχες βρύσες, θερμοσίφωνα με ζεστό νερό για δύο βρύσες με μείκτη και όργανα για τα πειράματα της θερμότητας, μηχανικής, ηλεκτρισμού, μαγνητισμού, ηλεκτρομαγνητισμού, οπτικής, ακουστικής.

Στον εξοπλισμό του επίσης περιλαμβάνονται ανθρώπινο πρόπλασμα, σκελετός φυσικού μεγέθους, προπλάσματα οργάνων ανθρωπίνου σώματος, μικροσκόπιο, αντλία κενού, όργανα για τη μελέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συνεχώς εξοπλίζεται δε και με νέα όργανα και υλικά.

Όλη η υποδομή δημιουργήθηκε με έξοδα της σχολικής επιτροπής και με προσωπική εργασία της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείο καθώς και του αποσπασμένου στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το εργαστήριο χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της σχολικής μονάδας καθώς επίσης και από εκπαιδευτικούς και μαθητές άλλων σχολικών μονάδων, που το επισκέπτονται με τους μαθητές τους, ύστερα από συνεννόηση με το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας, για πραγματοποίηση πειραματικής διδασκαλίας. Επίσης χρησιμοποιείται και για σεμινάρια εκπαιδευτικών και για δειγματικές διδασκαλίες σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς.

 

 


 

 

Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας τηλ. 2441 079 170 - 1 fax: 2441 079 172 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: http://ekfe.kar.sch.gr

Το υλικό της σελίδας σε αρχείο για αποθήκευση: 1. 5ο Δημοτικό Καρδίτσας (doc)

~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα122
Χθές214
Αυτή την εβδομάδα1210
Αυτό το μήνα4991
Συνολικά702887

6
Online Επισκέπτες

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2023