Αρχείο

Σχολικό έτος 2021-22

Υπεύθυνος ΕΚΦΕ: Γκάτσης Αριστείδης      τηλ.: 2441079170    2021-2022

 

18/5/2022

 Οι μαθητές εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα με πειράματα, κατασκευές και νέες τεχνολογίες

Ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις των σχολείων με τίτλο: "Οι μαθητές εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα με πειράματα, κατασκευές και νέες τεχνολογίες", που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Καρδίτσας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καρδίτσας και για φέτος ήταν αφιερωμένες στην προστασία του περιβάλλοντος και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε Live, με την δωρεάν προσφορά του KarditsaLiveStreaming και μπορείτε να δείτε ένα μέρος στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/KarditsaLiveStreaming/videos/554791862693952
Οι μαθητές σε ένα πολύ όμορφο χώρο έξω από το 3ο/13ο Δημοτικό έδειξαν και εξήγησαν πειράματα, δημοσιοποίησαν τις δημιουργίες-κατασκευές τους και έδειξαν δραστηριότητες με νέες τεχνολογίες, σε άλλους μαθητές αλλά και στο κοινό της πόλης κάθε ηλικίας που περνούσε από τον πεζόδρομο.
Η χαρά των μαθητών μετά από 2 χρόνια πανδημίας στην ζωντανή δράση αλλά και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους, ήταν προφανής και φυσικά αναδείχθηκε πόσο συνδεδεμένοι θέλουν να είναι με το πείραμα και την εφευρετικότητα συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.
Στην εκδήλωση που έγινε στο 3ο/13ο Δημοτικό με την αμέριστη βοήθεια της διευθύντριας του 13ου Δημοτικού σχολείου κας Γραμματίας Γκερμπεσιώτη, ξεναγήθηκαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σωκράτης Παππάς, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου της Δευτεροβάθμιας Νικόλαος Διαμαντής, οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου της Πρωτοβάθμιας Βασίλειος Κωτούλας, Μανώλης Πατσαδάκης και Ιωάννης Χριστάκης, ο υπεύθυνος ΚΠΕ (με συμμετοχή) Αντώνης Ντάνης, μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο αντιδήμαρχος εθελοντισμού Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος. Όλοι δώσαμε ραντεβού για συνέχιση με νέες δραστηριότητες στις Θετικές Επιστήμες τη νέα σχολική χρονιά.

 

15/2/2022

masterclasses left image

masterclassesMaster Classes 2022

Και το 2022, η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (Internatioanal Particle Physics Outreach Group, IPPOG) διοργανώνει τα MASTERCLASSES 2022 από 24/2 έως 9/4, όπου κάθε ημέρα θα συμμετέχουν έως και πέντε Πανεπιστήμια/Ερευνητικά Ιδρύματα.

H Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και τα κατά τόπους Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), συντονίζει και το 2022 το Ελληνικό τμήμα αυτής της διοργάνωσης. Αυτή τη χρονιά εκδήλωση διοργανώνουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, το ΕΜΠ, το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" καθώς και τα ΕΚΦΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης και Χανίων.

Το Ελληνικό πρόγραμμα για το 2022:

Πέμπτη 10 Μαρτίου, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (διαδικτυακά),
Παρασκευή 11 Μαρτίου, ΕΚΦΕ Κέντρου, Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/κης (διαδικτυακά),
Παρασκευή 11 Μαρτίου, ΕΚΦΕ Χανίων (διαδικτυακά),
Σάββατο 19 Μαρτίου, Παν. Κρήτης,
Τετάρτη 23 Μαρτίου, Παν. Αθηνών,
Τρίτη 29 Μαρτίου, ΕΜΠ,
Πέμπτη 31 Μαρτίου, ΕΚΦΕ Κέντρου, Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/κης.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
Οι μαθητές/τριες πρέπει να φοιτούν στην Γ΄ή Β' Λυκείου, Θετικής ή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, να έχουν απλές βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Για τις εκδηλώσεις της Αθήνας (Παν. Αθηνών, Δημόκριτος και ΕΜΠ) κάντε κλικ εδώ.
Για την εκδήλωση που διοργανώνει το ΕΚΦΕ Χανίων κάντε κλικ εδώ και για την εκδήλωση του Παν. Κρήτης, κάντε κλικ εδώ.

Ενημερωτικά Links: 

 

7/2/2022

astronomy3jpg 2

galaxias

Διαγωνισμός με Βραβείο δημιουργικής διδασκαλίας
eyrika 2

Το βραβείο απευθύνεται στους(στις) ανήσυχους(-ες) εκπαιδευτικούς που πειραματίζονται με δημιουργικότερες μορφές διδασκαλίας και μάθησης, είτε στο κύριο σώμα του σχολικού προγράμματος -αν και τα περιθώρια εκεί είναι πολύ στενά- είτε εκτός σχολικού ωραρίου ή, ακόμα στους ομίλους ειδικών ενδιαφερόντων όπου αυτοί υπάρχουν.

Ειδικότερα το βραβείο απονέμεται κάθε έτος για εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες εμπνέονται από το πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα το πιο δυναμικό κομμάτι της θεμελιώδους φυσικής σήμερα: Την Αστρονομία.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000€ εκ των οποίων τα 2.000€ δίνονται στον(-ην) βραβευόμενο (-η) εκπαιδευτικό και τα 1.000€ στο σχολείο του(της) υπό μορφήν εργαστηριακού ή άλλου εξοπλισμού που θα προορίζεται για το Αστρονομικό Εργαστήριο του σχολείου. Το βραβείο μπορεί να απονεμηθεί και σε μια ομάδα εκπαιδευτικών που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας άξιας να βραβευθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κανονισμό του βραβείου βρίσκονται εδώ.

 

2/2/2022

eratosthenis

Έγκριση της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον
Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2022»

Η δράση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων
Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής,
Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.)

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης, η συμμετοχή σε αυτή είναι προαιρετική

Επιπλέον πληροφορίες και αρχειακό υλικό διαφόρων μορφών μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ https://panekfe.gr/eratosthenes και στην ιστοσελίδα του ΙΑΑΔΕΤ : https://bit.ly/355tcRH

Ενημερωτικά videoshttps://tinyurl.com/ycy8u52w

Δηλώσεις συμμετοχής: https://tinyurl.com/ycy8u52w

Για τις απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

17/1/2022

ergastirio

Εργαστηριακές δράσεις στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. με θέμα:

«Σχολείο πειραμάτων - Γνωριμία με το εργαστήριο Φ.Ε.- Παρατήρηση και πείραμα»

Για μαθητές Γυμνασίου: Στην προσπάθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας στην πειραματική διαδικασία των μαθητών και με βάση πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ καλεί τους μαθητές των Γυμνάσιων του Ν. Καρδίτσας στις παρακάτω προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

 1. Σάββατο 5 Φεβ 2022 10:30-13:00 Βιολογία – Γνωριμία με τον εργαστηριακό οδηγό, τις προφυλάξεις και την συμπεριφορά σε ένα εργαστήριο, γνωριμία με το μικροσκόπιο, μικροσκοπικές παρατηρήσεις, συμπλήρωση φύλλου εργασίας.
 2. Σάββατο 12 Φεβ 2022 10:30-13:00 Φυσική – Γνωριμία με τα όργανα Φυσικής, Πειραματικές Μετρήσεις, εκτέλεση πειραμάτων κίνησης, σύνθεσης δυνάμεων, ταλαντώσεις.
 3. Σάββατο 19 Φεβ 2022 10:30-13:00 Φυσική – Πειράματα ηλεκτρομαγνητισμού. Γνωριμία με το τροφοδοτικό, το πολύμετρο, τις αντιστάσεις, κατασκευή κυκλωμάτων, βραχυκύκλωμα, ηλεκτρομαγνητισμός, αντίστοιχες μετρήσεις με φύλλα εργασίας.
 4. Σάββατο 26 Φεβ 2022 10:30-13:00 Χημεία – Γνωριμία με τα όργανα Χημείας, τα χημικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα, τις χημικές ουσίες και αντίστοιχες πειραματικές διατάξεις. Πειράματα στα διαλύματα, την πυκνότητα και στις χημικές αντιδράσεις οξέων-βάσεων-αλάτων.
 5. Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 10:30-13:00 Φυσική & Χημεία – Πειράματα με απλά υλικά - η Μαγεία των Φυσικών Επιστημών.

Δηλώσεις συμμετοχής στα Γυμνάσια που ανήκουν οι μαθητές ή στη φόρμα που έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα Γυμνάσια του Νομού αλλά και τους αντίσοιχους καθηγητές. Ενδέχεται για ορισμένα πειράματα να φέρει ο μαθητής κάποια απλά υλικά από το σπίτι και smartphone ή tablet.

 

7/1/2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ κατά το σχολικό έτος 2021-2022

diagonismos

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιαδήποτε ομάδα μαθητών από 2-5 άτομα που φοιτούν φέτος στη Β’ Λυκείου. Η κάθε ομάδα πρέπει να είναι από το ίδιο σχολείο. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες θέλει. Θα δοθούν βεβαιώσεις.

Διδικασιά διαγωνισμού

Η κάθε ομάδα καλείται να ετοιμάσει ένα βίντεο 5-10 λεπτών μέσα από το οποίο θα παρουσιάζεται ένα πείραμα σχετικό με τη Φυσική, τη Χημεία ή τη Βιολογία. Μία επιτροπή του σωματείου θα εξετάσει τα βίντεο και θα ανακηρύξει τις τρεις πρώτες ομάδες. Όλα τα βίντεο θ’ αναρτηθούν με τα ονόματα των δημιουργών τους στο site της ΠΑΝΕΚΦΕ. Λεπτομέρειες στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας (τηλ.: 2441079170)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022): εδώ

Τα βίντεο θα πρέπει να ανεβούν στο χώρο που θα παραχωρηθεί στις ομάδες που έχουν κάνει δήλωση:
Μέχρι την 1η Μαΐου 2022

 22/12/2021 Διαδικτυακή συνάντηση Δημοτικών σχολείων με το ΕΚΦΕ Καρδίτσας

3d ekfe energy1

Στη διαδικτυακή συνάντηση με πειράματα «Ενέργεια, μετατροπές ενέργειας»  που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΦΕ την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 10:05’ έως 11:30’πμ. συμμετείχαν 25 Δημοτικά σχολεία με περισσότερους από 400 μαθητές. Χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Webex και ταυτόχρονη σύνδεση με 2 κάμερες. Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις με εξήγηση εννοιών, Επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented reality) και κουίζ με τη συμμετοχή των μαθητών.

7/12/2021

Στα πλαίσια του προγραμματισμού συναντήσεων με Δημοτικά Σχολεία για παρουσίαση πειραμάτων online ή δια ζώσης από τον υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας παρακαλούνται τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Καρδίτσας να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο στη διεύθυνση: 

http://tiny.cc/9znmuz

 19/11/2021

11180021 3o Dimotiko Palama

Επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Παλαμά με πραγματοποίηση πειραμάτων

Την Πέμπτη 18/11/2021 και μετά από προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού πειράματα Φυσικής με θέμα: Ενέργεια και μεταβολές ενέργειας από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και δασκάλους της Ε και ΣΤ Δημοτικού των αντίστοιχων τμημάτων (κο Ιωαννίδη Παναγιώτη της Ε' και κο Σακελλαρίου Γεώργιο της ΣΤ' τάξης).

 17/11/2021

Πειράματα και θεωρία στον ηλεκτρομαγνητισμό (Γ' Λυκείου)

16/11/2021

Επίδειξη πειραμάτων Ηλεκτρομαγνητισμού και Επαγωγής από το ΕΚΦΕ Καρδίτσας στους καθηγητές που διδάσκουν Φυσική στην Γ Λυκείου.

hlektromagnitismos

Πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας η συνάντηση με τους καθηγητές ΠΕ04 των Ενιαίων Λυκείων, που διδάσκουν τα μαθήματα της Φυσικής στη Γ Λυκείου, την Δευτέρα 15/11/2021 και ώρα 12:00πμ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να πραγματοποιήσουν τα πειράματα στον Ηλεκτρομαγνητισμό, που προβλέπονται για το σχολικό έτος 2021-22.

Πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω πειράματα που αφορούν τα κεφάλαια ηλεκτρομαγνητισμού και επαγωγής, της Φυσικής κατεύθυνσης Γ' Λυκείου :

 1. Πείραμα του Έρστεντ (Oersted)
 2. Δύναμη Laplace – Εξάρτηση της δύναμης από την ένταση του ρεύματος και το μήκος του αγωγού. Μέτρηση της έντασης ομογενούς μαγνητικού πεδίου
 3. Μαγνητικό πεδίο ευθύγραμμου ρευματοφόρου αγωγού.
 4. Πειράματα ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής.

 11/11/2021

gel palama 20211110

Πραγματοποίηση πειραμάτων Φυσικής Γ Λυκείου - ΓΕΛ Παλαμά

Στις 10/11/2021 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του υπεύθυνου ΕΚΦΕ στο ΓΕΛ Παλαμά για εκτέλεση πειραμάτων Ηλεκτρομαγνητισμού και επαγωγής στην Γ Λυκείου σε 2 τμήματα σε συνεργασία με την καθηγήτρια Ζωή Τσιάπουλα

  25/10/2021

 Για όσους το ζήτησαν: "ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ 2019-20" από τον Νίκο Διαμαντή, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 Θεσσαλίας και συναδέλφους ΠΕ04:

 22/10/2021

Ένα απλό αλλά εντυπωσιακό πείραμα που δείχνει στους μαθητές την ύπαρξη της ατμοσφαιρικής πίεσης (Φυσικά Ε' Δημοτικού, Φυσική Β' Γυμνασίου 4ο κεφ, Φυσική Γ' Λυκείου Θετικών σπουδών Γ τεύχος, 3ο κεφ-Ρευστά). Το νερό συγκρατείται στο αναποδογυρισμένο ποτήρι από τη δύναμη που ασκείται στην κάτω επιφάνεια που έχουμε κλείσει με καπάκι λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης (P=101,263Pa). H ατμ. πίεση είναι μεγαλύτερη της πίεσης της στήλης του νερού μέσα στο ποτήρι.

 

 

 21/10/2021

Διευθέτηση και πληροφορίες για τα όργανα του εργαστηρίου Φ. Επιστημών

Πρόταση του ΕΚΦΕ για την τακτοποίηση και σωστή διευθέτηση των οργάνων σε ένα εργαστήριο Φυσικών επιστημών

Παράλληλα μέσα από link μπορείτε να ενημερωθείτε και για την χρήση πολλών οργάνων για την εκτέλεση πειραμάτων. Στο δεύτερο βιβλίο μπορείτε να δείτε και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας

organosi_ntoulapia  dieuthetisi ypepth 

 

12/10/2021

Υποδειγματικό φύλλο εργασίας για το 1ο κεφάλαιο στη Φυσική Α' Γυμνασίου: "Μετρήσεις Μήκους – Η Μέση Τιμή". Στη συνέχεια χρήση κινητού για την μέτρηση των διαστάσεων (video).

 fys A gym ekfe 2   

 

 

4/10/2021

Χρήση του παλμογράφου στις εργαστηριακές ασκήσεις Λυκείου με παράδειγμα

 1. Οδηγός χρήσης: Παλμογράφος εργαστηρίου Φ.Ε.
 2. Φύλλο εργασίας -Παλμογράφος
 3. Παράδειγμα (video) χρήσης του παλμογράφου: Απόδειξη ηλεκτρομαγνητικής Επαγωγής με παλμογράφο

30/9/2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

O Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.) διοργανώνει τετραήμερο προβολών στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go και παρατήρησης του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια. Είσοδος ελεύθερη.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επισκεφτούν οργανωμένα με την τάξη τους το πρωί το πλανητάριο μπορούν να κάνουν κράτηση επικοινωνώντας με την κ. Τσιανάβα Βασιλική στο τηλέφωνο 2444350108 

Link: Εκδήλωση για το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

 

 

23/9/2021

Η επιλογή Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. γίνεται σε συνεδρίαση του συλλόγου των διδασκόντων και των διδασκουσών της σχολικής μονάδας. Δείτε αναλυτικά:

Κριτήρια Επιλογής και αρμοδιότητες Υπεύθυνου/ης Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (ΥΣΕΦΕ)

21/9/2021

Ύστερα από συνεννόηση των υπευθύνων ΕΚΦΕ καταρτίστηκε το κείμενο των υγειονομικών μέτρων στο Σ.Ε.Φ.Ε (σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών) για την πρόληψη της νόσου COVID-19 που προτείνεται να αναρτηθεί έξω από τους εργαστηριακούς χώρους σε κάθε σχολείο. Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Προτεινόμενος δωδεκάλογος υγειονομικών μέτρων στο Σ.Ε.Φ.Ε (σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών) για την πρόληψη της νόσου COVID-19.

 

17/9/2021

Για λόγους επικαιροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας με τους ΠΕ04, αλλά και για τον προγραμματισμό συναντήσεων με το Ε.Κ.Φ.Ε Καρδίτσας, παρακαλούνται τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 24/9 (κατά προτίμηση). Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή και γίνει το πρώτο πλάνο, θα ακολουθήσει αντίστοιχη φόρμα των Δημοτικών για εκδήλωση επιθυμίας συγκεκριμένων επισκέψεων.

Φόρμα για συμπλήρωση στοιχείων που αφορούν τους ΠΕ04 Γυμνασίων-Λυκείων Ν. Καρδίτσας

 

Όργανα Χημείας και ουσίες, απαραίτητα σε Γυμνάσια

16/9/2021

Α. Λειτουργία Σχολικού Εργαστηρίου Φ.Ε. και συναντήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ04 στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Β. 113244_2021 Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών

15/9/2021

113262/Δ2 13-09-2021:  Επιλογή και αρμοδιότητες Υπεύθυνου/ης Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (Y.Σ.Ε.Φ.Ε.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)

13/9/2021

Ύλη θεωρίας και εργαστηριακών ασκήσεων

Δείτε παρακάτω την ύλη θεωρίας και εργαστηριακών ασκήσεων για το έτος 2021-22. Τα εργαστήρια πρέπει να γίνονται με τις ανάλογες οδηγίες προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19. Οι οδηγοί θα συμπληρώνονται τακτικά και θα είναι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα ΕΚΦΕ (όπως το ΕΚΦΕ Κω, Ε.Κ.Φ.Ε Σερρών, Ε.Κ.Φ.Ε Καβάλας, Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας, Ε.Κ.Φ.Ε Χανίων κλπ)

 

ΥΛΗ & ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ Εξεταστέα ύλη Φυσικής 2022 Ύλη Χχημείας Λυκείου  Ύλη Βιολογίας ΓΕΛ
Υλη & εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής Γυμνασίου Εξεταστέα Ύλη Φυσικής Πανελλαδικών ΓΕΛ 2022 Ύλη Χημείας Λυκείου Ύλη Βιολογίας Λυκείου 

ΕΠΙΣΗΣ...

ΥΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2021-22 

Οδηγίες διδασκαλίας ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ημερησίου, εσπερινού)

Οδηγίες διδασκαλίας ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ημερησίου, εσπερινού)

Οδηγίες διδασκαλίας ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ημερησίου, εσπερινού)

ΥΛΗ ΛΥΚΕΙΟΥ 2021-22

Κλάδοι μαθημάτων (ορισμός ? τρόπος εξέτασης) 102474/Δ2/9-9-2021

Εξεταστέα ύλη μαθημάτων Α και Β τάξεων των ΓΕΛ

Εξεταστέα ύλη μαθημάτων των πανελληνίων Γ τάξης των ΕΠΑΛ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Οδηγίες κάλυψης κενών της προηγούμενης χρονιάς στα ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (σελίδες 12 έως 18)

Οδηγίες διδασκαλίας στα ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~~~~ Μετρητής Επισκέψεων ~~~~
Σήμερα111
Χθές214
Αυτή την εβδομάδα1199
Αυτό το μήνα4980
Συνολικά702876

6
Online Επισκέπτες

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2023